06/01/2011

Blood like lemonade


Healing holy man, once upon a time
Heal it for his wife up until the crime

Hunting high and low to seek revenge
Brand new moral code, got made reluctant renegade
...Leaving empty souls when he avenged
Evil spirits flowed he drank the blood like lemonade


Morcheeba lyrics

Furia - frica

Furia si frica merg mana in mana,in spatele unei furii aparente,se afla o teama.

At least 500 times

http://www.youtube.com/watch?v=q2SAR7N6m_0

 Cred ca am ascultat melodia asta in octombrie-noiembrie 2009,de cel putin 500 ori pe zi,recunosc fac asociatie cu 1 octombrie 2009,dar tot simt sa o mai ascult on and on and on.....probabil imi placea trairea de atunci...cand renunti la tot si la toate...este un sentiment de libertate.
Acum realizez ca sunt intr-o ipostaza asemanatoare,cu padre,unul intr-o camera,altul in alta,stam....asteptam ceva....nu stiu ce...
Atunci pulsiunea mortii cerea indirect pentru contracarare pulsiunea vietii...iar acum.... ???!!???
Pentru cei ce traiesc in vecinatatea mortii..a pulsiunii mortii pentru a merge mai departe au nevoie de reversul ei, care este data de pulsiunea vietii- iubirea care poate fii tandra sau erotica.
Daca nu ai fi aparut tu..riscam sa cad intr-o psihoza, si ajungeam la nr 9, dar asa am picat un depresie, ceea ce bine, e tratabila sau mai bine zis discutabila.
Cand ai plecat..mi-ai luat motivatia de a trai...tu erai pulsiunea vietii, daca nu mai erai, ramaneam cu ce stiam anterior pulsiunea mortii si ma duceam cu ea..ma duceam la ea, la mama mea.
Am tot cautat motive sa traiesc si nu gaseam, nu le vedeam, nu intelegeam sensul enumerarilor,pentru mine isi pierdusera valoarea.

It takes a thought to make a word, and some words to make an action


It takes a crane to build a crane
It takes two floors to make a story
It takes an egg to make a hen
It takes a hen to make an egg
There is no end to what I'm saying
...
It takes a thought to make a word
And it takes some words to make an action
And it takes some work to make it work
It takes some good to make it hurt
It takes some bad for satisfaction

Trebuie/simti

Iti aduci aminte cand iti ziceam ca o sa ti-o coaca ratiunea- nu avem vocabularul format, dar am avut timp sa ma mai informez si sa imi dau seama de fapt :TREBUIE= Supraeul  si SIMT= sine.
In sinea ta..te-ai rupe in doua, in sinea ta nu ai mai pleca, in sinea ta nu vrei sa sufere nimeni, dar supraeul - RATIUNEA- trebuie-  zicea ca nu e bine!!!corect este..sa faci ce trebuie,dupa regulile impuse de nu stiu cine,de societate, DAR CINE ??SPUNE CE ANUME E CORECT SI CE ANUME NU??CARE LEGE A UNIVERSULUI ZICE CA CEEA CE FACI TU ESTE BINE??SI CORECT??
Esti responsabil, foarte bine, dar din copilarie ai invatat ..prin copiere ca asa invata copii de la mami si de la tati, iar mediul il aveai, iar genetic nu mai contestam, ai toti factorii  pentru a devenii ca ei, cautand sa iti reproduci scenariul din familie, din copilarie se numeste- psihologie trangenerationala.
HEI!!Ai dreptul sa fii fericit, CE TE RETINE???ce vrei de fapt????
Sunt personane care tin la echilibrul familie, eu adun diplome compensator , iar tu compensator ce faci??unde e dezechilibrul??
Corectitudinea excesiva echilibreaza.....ce??? raspuns =opusul ei
Prima dragoste in viata unui baiat este mama, iar in viata unei fete este tatal.
Ce ai facut cu mama/tata?? ai plecat/ai stat??!!!asa te vei purta cu toate/toti pe care le/ii vei iubi, pana iti vei fi consumat complexul OEDIP/ELECTRA.

Supra Eu-ul

Poti sa iti faci bine omorand acel ceva din tine care nu te lasa sa fii liber, care te tine in canoane, care te face rigid, care te limiteaza.
Hai sa crestem un pic Sinele care a fost lasat in urma si sa ii dam voie apoi sa se confrunte cu Supraeul, care impune reguli, restrictii, este rigid si neinduplecat.
Confruntarea sinelui cu supraeul pe terenul eu-lui....da nastere acelor roluri pe care le abordam in viata de zi cu zi.
Sinele este condus de principiul placerii, reprezinta pulsiuniile iar Supraeul -reguliele, morala, principiile.
Ar fi de dorit sa le armonizam pe cele doua componente ale psihicului uman.
My dear tu ti-ai hipertrofiat supraeul si ce ai facut cu sinele tau???l-ai hranit un pic, mai devreme sau mai tarziu pulsiuniile se vor cere traite.

Exprimarea insemana viata, reprimarea inseamna sinucidere


Atunci cand iti reprimi trairi, sentimente, emotii, reactii esti altul.Peste structura ta originala, stabila,ai atarnat acel ceva, atarni experiente, de-a valma, care nedigerate bine, dau mai multa greutate decat au ele in realitate, iar apoi  in timp te deformeaza...
Ar fi de dorit sa cunosti acel ceva reprimat, ca sa ii stabilesti locul cel mai potrivit in structura ta,nesimtind-o ca ...o povara, care erodeaza prin pozitia incomoda, stinge ca un bolovan pus peste un rasad..pentru asta trebuie sa privesti in fata, sa iti folosesti toate simturile pentru a reusi sa cunosti cu adevarat, acel ceva, care iti atarna in suflet, care iti cocoseaza sinele,asa ajungi sa te cunosti si pe tine...totul este inside...doar foarte putini din noi stau cu ei insisi.
Te intreb CE MAI FACI??nu pe voi toate eu-rile ci pe tine SINELE..cum esti pisoi scump si drag??iti este bine??ce te doare??ce te mahneste??vrei sa imi spui??AI NEVOIE DE CEVA??as putea daca mi-ai da voie sa te tin in brate sa te mangai si sa tac..pana vei putea sa numesti ce ai nevoie.

Emotii si instincte

In prezenţa unui obiect oarecare,orice animal poate trăi două reacţii psihologice distincte şi determinate, dintre care una îl face să simtă, iar cealaltă îl face să acţioneze. în primul caz, avem de-a face cu emoţia, în cel
de-al doilea, cu instinctul. Emoţia însă, ca si instinctul, are...propria-i „expresie fizică".
Emotia este unitatea morfofunctionala a unui sentiment, sentimentul ia nastere din perseverenta si constanta unei emotii.
Sentimentul poate stationa..pana la stingere,poate evolua sau se poate metamorfoza.
De la dragoste la ura este un pas, dar extremele se ating!!este aceelasi tip dar de grd diferit.
Stationarea..este un fel de moarte.
Orice are un inceput, o evoutie , un punct culminant si un declin si apoi o incheiere, as putea sa ii dau o forma geometrica:unirea a doua linii care poti fii curbe sau drepte, la un moment dat am vazut  totul ca o sfera, dar e fals, punctul de incheiere  este localizat in alt timp..nu revine de unde a plecat.

Puterea trairii interioare

Incercati sa spuneti sinelui "te iubesc" ce simtiti??? Incercati sa spuneti "te iubesc" unui pisoi ce simtiti?incercati sa spuneti "te iubesc" cerului,ce simtiti???avem nevoie sa daruim,atat!!!!!!nu de o persoana anume,nu de un animal anume,asa ca....do it!!! Este atat de usor!!!
Share!!!! you will gone feel soo light..and in the same time full ....nice experience, love doesn't have  expectations...if it does...than you can call it in a diferente way...but not LOVE!!
Silent night
Holy night
All is calm
All is bright ....this is the way I feel....right now!!!...

Actele ratate in vorbire

Cine realizeaza actele ratate? toti o facem si ce inseamna asta???atunci cand ratam un cuvant..si ne corectam imediat, de fapt ceea ce spusesei prima data este corect, este exact ce gandeai..este subconstientul care vorbeste!! analizati-va ce spuneti si o sa remarcati ce ascundeti in sinea voastra si o sa fiti surprinsi.
Cere timp sa aduci din subcontinent ganduri in plan constient, si  sa analizezi de ce anume ai sadit in tine anumite idei care te pot compromite sau te fac nefericit, confruntandu-te cu un anumit gand, se anuleaza efectul lui negativ, acum tu il gestionezi, nu te mai gestioneaza el pe tine.

Atasament versus iubire

Citeam ca atasamentul este antagonistul iubirii,ce parere aveti?
Poti sa iubesti,este dreptul tau sa il porti in sufletsi sa il iubesti pana la moarte,nu este nevoie de prezenta persoanei ca sa poti iubi si sa exteriorizezi! altfel se cheama atasament-dependenta-nu este iubire!!este relatia de dependenta dobandita, invatat din copilarie, depinzi de mama, de tata, si apoi cand numai sunt ei, faci proiectii pe alte persoane si uite asa....apare suferinta mare..cand acea persona pleaca..(18/12/2010)
Cred ca pana la urma tot ce vrem este sa daruim."lasa-ma sa te iubesc! Da-mi voie sa imi exteriorizez dragostea" cum suna! Dar toti pot, toti putem face asta!!!nu trebuie sa ti se dea voie,daruieste,precum norul care isi varsa picaturile  de ploaie peste tot,nu conteaza daca sunt munti,vai,paduri sau desert,tu te vei simti eliberata..

am citit pe undeva, si mi-a placut

Daca esti trist,undeva gresesti,daca esti plin de bucurie,tot ceea ce faci este corect!!!

Memories

http://www.youtube.com/watch?v=rKgcKYTStMc

This is reminde me,about Marieta about a film that I saw ..when I was...sad and about my phone ringing...and a boy...who in the silence of a room starts to sing. Do you remembre babe??I was looking at you...tell inside me..what a surprise...Nice!!! this male...he looks just like a boy.....he might be still a little child but...he can't allows him any more..he need, he think that MUST, be and act like a man, a grown-up.
Those eyes...hide something more..than he wanted..but you can't change the past.
Babe..look in front ...to the future..impruve it..be happy...and I'll be happy.

People are strange when you're a stranger

Sometimes I feel that this song describe a part of my life..or a part of my feelings..about people and about me
When you're strange
Faces come out of the rain
When you're strange
No one remembers your name
When you're strange

People are strange when you're a stranger
Faces look ugly when you're alone
Women seem wicked when you're unwanted
Streets are uneven when you're down...but this is my way ...that doesn't meen is reality
http://www.youtube.com/watch?v=-wzwF3upH-A

O parte din trecut

 The final cut
"And if I show you my dark side

Will you still hold me tonight?

And if I open my heart to you
...
And show you my weak side

What would you do?


Pink Floyd- Hey you!

Hey you!
out there in the cold
getting lonely, getting cold
, can you feel me
Hey you! Standing in the aisles
with itchy feet and fading smiles, can you feel me
Hey you! don't help them bury the light Don't give in without a fight.
Hey you! out there on your own
Sitting naked by the phone, would you touch me
Hey you! with your ear against the wall
Waiting for someone to call out
, would you touch me
Hey you! would you help me to carry the stone
Open your heart, i'm coming home
But it was only fanstasy
The Wall was too high, as you can see
No matter how he tried he could not break free
And the worms ate into his brain
Hey you! out there on the road
Doing what you're told, can you help me
Hey you! out there beyond the wall
Breaking bottles in the hall, can you help me
Hey you! don't tell me there's no hope at all
Together we stand, divided we fall  

Morcheeba- Recipe for Disaster- soo me...sometimes
 ....cand iti doresti cu adevarat ceva....tot universul conspira la realizarea lui!....iar universul...esti TU!!!(17/12/2010)

Obedienta nu presupune inteligenta,nimeni nu a auzit de vreo masina care sa nu se supuna,supunerea e simpla,te scapa de povara raspunderii,fiind absolvit de orice raspuns.Raspunderea apartine celui care a dat ordinul,iar tu esti liber,intr-o anumita masura,nu raspunzi de actiunile tale.(osho)
Libertate...toti oamenii isi doresc libertate,insa nimeni nu este cu adevarat liber,in fapt...nimeni nu isi doreste sa fie liber,sa nu uiti ca libertatea implica responsabilitate(la pachet promotional)e mai usoara viata in dependenta.(13/12/2010)

"muzica este graiul sufletului,ea starneste in noi nu instinctele ci gandurile cele mai profunde"...asa afirma Ludwig van Beethoven
Hmmm....instinct=primar,primordial
Ganduri profunde...hmmm=subconstient??oare asta vroia sa zica sau asta refula???sau oare se refera la emotiii care se cer traite???(12/12/2010)

"Orice lucru caruia ii opui rezistenta te face sa suferi.Sa opui rezistenta inseamna frica,acceptarea este armonie.Nu incerca sa schimbi ceea ce nu poti,caci adesea la ce te opui,aceea devii."(11/12/2010)
In momentul in care simti ca nu mai esti dependent de nimeni,in fiinta ti se instaleaza o tacere profunda,o relaxare lipsita de febrilitate si tensiune.Aceasta nu inseamna ca vei inceta sa mai iubesti,din contra vei cunoaste pentru prima data o noua dimensiune,o noua calitate a iubirii,o iubire care nu se limiteaza la cuvinte,si care ...se apropie mai degraba de o prietenie pura.

Oare cati reusesc???(16/12/2010)

Atunci cand dedici o melodie, ma intreb ..intuiesti persoana si pur si simplu i se potrivestre,chiar daca nu ai nici o explicatie rationala aparenta..sau...intervine atribuirea..si atunci...ti-o dedici tie..si o ceri compensator celui carui...a i-ai dedicat-o....si de fapt iti vorbesti tie, sinelui...dar obisnuit sa te tratezi cu spatele, nu stii cum sa deschizi" dialogul cu tine" stii doar sa impui, sa critici, ca ceri, sa pretinzi..celor din jur...cati se intorc spre ei insisi???cati vad ca in 3d..esti oarecum limitat, iar pretentiile cerute de la tine...sunt de alta natura, de alta dimensiune, si nu este compatibila cererea cu oferta.
Si cati se iubesc cu adevarat pe ei insisi, ca apoi sa poata cere sa fie iubiti de o alta persoana la fel de complexa,atunci cand te vei accepta , te vor accepta si altii...asta cere timp...pentru suflet...dar e criza!!!!!

Traim intr-o realitate binara, toti avem acel... dark side....unii o ascund, altii o uita..metode de aparare ...altii o dizolva, altii o accepta...yin/yang, alb/negru, pozitiv/negativ, sus/jos- realitatea este undeva la mijloc...cati reusesc sa stea ancorati???cati sunt maturi???....este mai usor sa fi infantil,sa traiesti in fantasma,sa depinzi, sa nu iei decizii, sa nu te gandesti la consecinte, sa nu faci alegeri, sa ii vezi pe altii prelungirile tale narcisice, sa te crezi Dumnezeu, sa nu vezi si sa nu cauti alternative...e mai usor...

Buna!

Azi 6/01/2011, am reusit sa te sun in sfarsit, am tremurat de emotie,dar nu mi-a mai fost teama.Ma bucur ca te-am auzit,mi-ar fi placut sa iti fi dorit sa imi spui mai multe. Ma gandesc ca uneorii oamenii,stau ascunsi si tac cand nu au nimic de spus, nimic cu care sa se laude sau cand sunt "cazuti" si doar atunci cand stralucesc , se ridica, au depasit un obstacol ies la lumina sau unii cred ca binele lor pot rani  sentimentele celorlalti, pentru ca au putu merge mai departe si nu mai sunt dependenti.Hei !!! cere-mi orice si oricand !!! Nu am plecat niciodata.
Eu am dreptul si nimeni si nimic in lume nu poate sa imi ia dreptul de a te iubi pana la moarte daca asa am eu chef si daca asta cred ca imi face mie bine.Cine zice ca trebuie sa invat sa te iubesc "RECE"??? care lege a universului spune ca trebuie??? iubitule nu trebuie nimic, de fapt tu.....tu iti zici tie ca trebuie sa inveti sa ma iubesti rece!!!, eu  te voi iubi asa cum stiu, cum vreau, cum imi place, sunt liberaaaa sa o fac cum vreau eu!!! o fac in dreptul meu si mie imi face bine. Multumesc!!!pt ce??? pentru ca ultimele noastre tentative de a comunica au fost cu un iz de sarcasm, nervozitate si raceala, si acum ai fost asa cum te stiam eu ..in my secret life....do you remember...letting your love show..is painlesss.You know skye/love show
You don't know
Somebody's aching. Keeping it all in
Somebody won't let go of his heart but the truth is
It's painless
Letting your love show
I feel freeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!